2. lokakuuta 2014

Kenkäostoksilla

Pari viime päivää on mennyt pohtiessa isoveljen kuin myös omiakin kenkäasioita. Poika tietenkin tarvitsee talveksi taas jos minkälaista uutta kenkää, kun 3-vuotiaan jalka kasvaa sitä tahtia ettei edellisen talven popoilla ole mitään mahdollisuutta pärjätä. Myös kumisaappaat on hankintalistalla sillä vanhat alkaa olla aivan liian pienet ja näin syksyn viileille villasukkavaraa ei enää ole yhtään.

Täällä meillä päin on tällä hetkellä jotenkin huonot kenkävalikoimat lapsille. Yksi lastentarvikeliike on lopettanut viime vuonna ja sen myötä mieleistäni kenkämerkkiä ei enää saa. Toki noissa isommissa marketeissa ja kenkäkaupoissakin valikoimaa on, mutta ei sitten ihan sitä mitä haen tai sitten koot ehtii loppua ennen kuin itse ehdin ostoksille. Siispä olenkin viime aikoina ostanut kenkiä paljon nettikaupoista. Tällä kertaa käännyin Elloksen puoleen sillä sieltä löytyi juuri etsimäni ja sai vieläpä alennustakin.

 
Kumisaappaiksi valikoitui Kavatin Slask -kumisaappaat mustassa värissä. Näissä on irroitettava villavuori, joten tarkenee viileämmälläkin säällä. Kavatin saappaat ovat meille jo vanha tuttavuus ja pidän niistä keveyden takia varsin paljon. Talveksi pojalle tulee Vikingin Windchill GTX -talvisaappaat. Katselin näitä jo marketin hyllystä, mutta siellä oli vain isoja kokoja, joten nämäkin lähti tilaukseen. Viking on myös entuudestaan tuttu merkki, mutta tämä malli on uusi tuttavuus. Näissä yhdistyy haluamani ominaisuudet; vedenpitävät, lämpimät, korkea varsi, tuntuivat kevyiltä ja tykkään myös ulkonäöstä vaikka se onkin lasten kenkiä valitessa se pienimmän painoarvon saava kriteeri. Ja mitä tulee oikean koon valintaan niin kengän sisämittaa ja jalan mittaa vertaamalla en ole vielä kertaakaan mennyt metsään. Näiden lisäksi pitäisi vielä metsästää ainakin hieman kevyemmät talvikengät kauppa ym. reissuille. Mutta nyt vain odotellaan näitä kenkiä saapuviksi, että päästään sovittelemaan ja sitten saa talvi kyllä jo tulla.

Viking Windchill GTX -talvisaappaat, 28–35
Viking Windchill GTX
  
           Kavat Slask-kumisaappaat
Kavat Slask
         
 
Ja mitä äidin kenkiin tulee niin tilasin tietenkin itsellenikin jotain. Etsinnässä oli kengät, jotka pitävät vettä ja ovat riittävän lämpimät, jotta lasten kanssa ulkoillessa omatkin varpaat tarkenevat. Jokainen vanhempi varmasti on tullut tutuksi niiden hetkien kanssa, että paikallaan saa seisoskella pitkäänkin kun se maailman suurin lumikasa on valloituksen alla. Omille jaloilleni tilasin sitten Sorelin Winter Carnival -kengät. Toivotaan, että olisivat hyvät ja sopivat. Jos kuitenkin käy niin, että nämä eivät jalkaani sovikaan, niin sitten tilaukseen lähtevät Crocsin Women’s AllCast Luxe Duck Boot -kengät. Mutta ei niistä nyt sen enempää. Niistä vasta haaveilen.

Sorel Winter Carnival -kengät, vedenpitävät, 36–42
          Sorel Winter Carnival
 
 
Tässä vaiheessa vuotta pikkuveli jää vielä ilman kenkiä. Jos/kun poika talven aikana lähtee kävelemään niin sitten tehdään kenkähankinnat siinä vaiheessa. Pienellä näin paljon etukäteen on turha kenkiä ostaa valmiiksi, koska koko ei varmasti olisi käyttöaikaan kuitenkaan sopiva. Mittaillaan jalkaa sitten tarpeen tultua. Siihen asti toppatöppöset toimivat vallan mainiosti. Semmoiset jalassa isovelikin ensimmäisiä askeliaan harjoitteli keväthangilla.
                                                       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti