12. marraskuuta 2014

Viidakkolapaset

Pikkuveli oli kipeästi uusien lapasien tarpeessa sillä entiset hän onnistui puremaan rikki. Eipä auttanut äiskän muuta kuin kävellä kaupan lankahyllyn kautta ja kaivaa kutimet esiin. Olin jo aiemmin ihastellut Novita syksyn/talven uutuuslankoja ja nyt sieltä sitten valikoitui pojan ulkovaatteiden värimaailmaan sopiva 7 veljestä Viidakko leopardi värillä. Nämä pätkävärjätyt langat ovat hauskoja koska ikinä ei täysin voi olla varma miltä lopputulos näyttää.

Olen aiemmin neulonut peukalottomia lapasia ihan omasta päästä tempaistulla ohjeella. Nyt kuitenkin lähdin etsimään hieman vinkkiä miten saisin hyvän ja kivan lopputuloksen (vaikka ei aiemmissakaan ole suuremmin vikaa ollut). Löysin kivan näköiset lapaset ja niihin ohjeen. Toki tavoilleni uskollisena piti siitä muokata omalle käsialalle sopiva. Näihin lapasiin neuloin hauskat makkaravarret ja tein niistä riittävän pitkät, jotta pysyvät hyvin käsissä. Tärkeää oli myös, että varret ovat tarpeeksi venyvät ja väljät, jotta mahtuvat puvun hihojen päälle, mutta riittävän napakat etteivät tipahda kun käsiä hieman heiluttaa. Lopputulokseen olen oikein tyytyväinen.

Ohje:

Sukkapuikot nro 3,5.

Luo 40 silmukkaa.
Jaa silmukat neljälle puikolle (10s/puikko).
Neulo joustinneuletta "1o1n..." 6krs
Neulo seuraavaksi "makkarat".
Aloita neulomalla kaikki oikein 5krs, 
jonka jälkeen kaikki nurin 5krs.
Toista näitä niin, että kaikki oikein osuuksia tulee 4kpl
ja niiden väliin 3 "makkaraa".
Kavenna viimeisellä kaikki oikein osuudella 3. kerroksella
4s (jokaiselta puikolta yksi) neuloen 2s oikein yhteen 
ja toista 5. kerroksella.
Tässä vaiheessa työssä jäljellä 32s.
Neulo joustinneuletta "1o1n..." 4krs.
Neulo kämmenosa kaikki oikein n. 5cm.
Kärkikavennus;
Neulo
1 kerros 2o ja 2o yhteen
2 kerrosta oikein
1 kerros 1o ja 2o yhteen
1 kerros oikein
2 kerrosta 2o yhteen
Päättele työ.


Tällä ohjeella tuli juuri sopivat lapaset meidän 10kk ikäiselle ja riittävät kokonsa puolesta hyvin varmasti sen aikaa kun peukuttomia lapasia tarvitaan. Ja kun lankaakin kerran jäi niin enköhän lähdekin tästä neulomaan lapasten kaveriksi villasukat...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti