23. joulukuuta 2015

Yksi yö jouluun

Niin se odotus taas palkitaan ja huomenna on J O U L U. Meillä alkaa kaikki olla valmiina. Lahjat hankittuina/tehtyinä (ainakin minulla) ja ruokaa riittää yllin kyllin. Joululauluja on kuunneltu pitkin kuuta ja joulutunnelma alkaa olla huipussaan. Eräällä perheenjäsenellä jännitys on kasvanut lähes äärimmilleen ja malttamattomuus täyttänyt mielen. Arvaatteko kenellä? No tuolla nelivuotiaalla tietysti =)

Hieman valmisteluita on vielä tälle päivälle tehtäväksi. Kinkku pääsee tänään uuniin lounasajan jälkeen. Sitä pääseekin sitten illalla jo maistelemaan. Huomiselle valmistan vielä kakun. Laatikot teen uunia vaille valmiiksi. Kuusi odottaa sisälle tuontia ja koristelua. Ah, odotan sitä tuoksua, jonka kuusi saa aikaan. Pukin apurin hommia on sitten vielä illan myöhäisimmille tunneille, kun pikkuväki on käynyt unille. Jätän lahjojen paketoinnin aina niin sanotusti viime tippaan koska siitä tulee yksinkertaisesta vaan niin hyvä mieli ja jouluinen tunnelma.Taatelikakku valmistui eilisiltana. Tämä on minulle se perinteinen joulukakku, jota ilman ei voi olla. Perinteeksi tämä on muodostunut jo ihan lapsuudesta asti. Mummoni teki aina jouluksi taatelikakun ja tekee itse asiassa edelleen.
Lasten kummeja muistettiin tänä vuonna tämmöisille pienillä makeilla paketeilla. Valmistin itse joulufudgea, ohjeen siihen nappasin täältä.
Olen tänä vuonna alkanut valmistaa myslin itse ja nyt jouluksi puuhailin joulumysliä. Purkillinen lähtee anoppilaan jouluviemiksi ja loput jää itselle syötäväksi. Hyvää tuli!
Pipareita leivottiin toinen erä viikonloppuna ja niitä lähti taas lahjaksi ja itselle jäi purkillinen. Näitä lapset kaihoisasti katselee ja pikkuveli pyytelee "anna tetsi" =) Ja mehän herkutellaan!Me lähdemme huomenna viettämään aattopäivää mummilaan. Pukkikin tulee tietenkin käymään. Anopin kanssa laitamme pöydän täyteen ruokaan ja syömme kiireettä ja varmasti liikaa, mutta se sallittakoon. Iltasella palaamme oman kodin lämpöön ja käymme joulusaunassa.

Odotan jo niin kovin huomista. Aina näin jouluna sitä löytää itsestään hitusen sitä lapsekkuutta. Kuitenkin eniten nautin tunnelmasta ja hyvästä ruuasta, kiireettömyydestä ja rauhasta. Jouluna kaikki arkinen unohtuu hetkeksi ja saa vain olla.


Nyt näiden fiilistelyiden myötä haluan toivottaa oikein rauhallista joulunaikaa juuri Sinulle!2 kommenttia:

  1. Ihanaa itsetehtyä mysliä! Monta kertaa olen meinannut tehdä :)

    VastaaPoista