12. joulukuuta 2016

12. joulukuuta: Pillihimmeli
Pillihimmeli ei ole mikään uusi juttu ja pari viime vuotta kuvia mitä hienoimmista himmeleistä on näkynyt monissa blogeissa. Aiemmin en ole itse moista ehtinyt tekemään, mutta tänä vuonna oli moinen pakko saada omaakin kotia koristamaan.

Tein himmelin mustista pilleistä ja mielestäni siitä tuli varsin tyylikäs. Koristelin sitä lisäksi eri kokoisilla mustilla askarteluhelmillä. Ne toivat himmeliin kivan ilmeen. Pillit ostin Puuilosta ja helmet Askarettasta. Kokoamiseen tarvitsee vain neulan ja lankaa. Suosittelen ehdottomasti pitkää neulaa. Itse käytin tavallista parsinneulaa ja pisimpien pillien kanssa oli vähän pujottelemisessa lisähaastetta, mutta onnistui kyllä silläkin.

Teko-ohjeita löytyy monista blogeista ja nettisivuistoilta. Itse käytin Yhteishyvän ohjetta, joka löytyy täältä. Ohje on ihan peruskuvioista koostuvaan himmeliin ja siitä oli mielestäni helppo aloittaa. Ja niin, johan noita on nyt kaksin kappalein tullut tehtyä kun anoppikin tilasi itselleen oman. Yhden kun oli tehnyt niin toinen valmistui jo varsin nopeasti. Vielä olisi meillä kyllä tilausta yhdelle himmelille ihan omassa kodissakin ja siihen suunnittelen käyttäväni erilaisia muotoja. Katsotaan milloin ehdin sen tekemään.

Mutta tässä tämä ensimmäinen yksilö. Ja olipahan muuten vaikea kuvattava...Oletko sinä askarrellut pillihimmeliä?


4 kommenttia:

 1. Ihan tosi hieno! Tein viime vuonna oman ja on killunut tuossa koko vuoden :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! =) On nämä kyllä miunkin mielestä sopivia ihan ympärivuotiseen sisustukseen ja jotenkin todella ajattomia.

   Poista
 2. Upea! Ja hyvin onnistuit kuvaamisessakin :) Mäkin olen näitä ihastellut useasti, mut en ole saanut itse aikaiseksi tehtyä eikä nyt tänä vuonna taida enää ehtiä. Mutta täytyy laittaa tuo ohjelinkki korvan taakse. Musta väri on muuten upea, sitä näkyy joulukoristeissa enemmän ja enemmän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! =) Yllättävän nopea tämä on tehdä, ihan itsekin hämmästyin. Joten ehdit kyllä vielä ennen joulua jos pillit löytyy suht läheltä ja hieman askarteluaikaa järjestyy =)

   Poista