2. joulukuuta 2016

2. joulukuuta: Kirjat tunnelman luojina
Pidän kaikesta kauniista. Joulu on minulle juuri tästä syystä niin mieleistä aikaa, sillä kaikkialla on niin kaunista. Kauneushan on toki aina katsojan silmissä ja pätee varmasti myös tähän. Minullakin on joskus meinannut usko loppua kesken, kun ulos katsoessa näkyy pelkkää harmaata ja märkää. En kuitenkaan ole koskaan antanut sen täysin lannistaa ja säästä huolimatta joulufiilis on aina löytynyt ajallaan. Tänä vuonna luontokin on tarjonnut parastaan ja maa on saanut ihanan valkoisen lumipeitteen. Se jos mikä luo tunnelmaa.

Jos sitten joskus luonto ei tarjoa parastaan, voi aina uppoutua kirjojen maailmaan. Kuvien kautta välittyy joskus niin mieletön tunnelma, että niitä katsellessa varmasti tavoittaa joulumielen. Ne toimivat myös hyvänä inspiraation lähteenä. Viime vuonna löysin ruokamaailmaan sijoittuvan herkullisen ja syötävän kauniin näköisen kirjan Hyvää joulua, jonka ovat kirjoittaneet Teresa Välimäki ja Johanna Lindholm. Tänä vuonna tein uusia kirjahankintoja ja hyllyäni täydentävät nyt Ilona Pietiläisen Talven taikaa - 100 ideaa valkoisesta rintamamiestalosta ja Talven hopeiset hiutaleet - koti pukeutuu joulun tunnelmiin.


Hyvää joulua

"Herkkuja joulunaikaan ja talven ruokahetkiin. Tässä kirjassa aiheeseen tartutaan modernilla otteella, perinteitä ja lapsuuden jouluja lämmöllä muistellen."


Hyvää joulua tarjoaa ennenkaikkea suussa sulavia makuelämyksiä luvatulla modernilla twistillä, mutta se tarjoaa myös kauniin kattauksen silmänruokaa. Voin luvata, että tätä kirjaa selaillessa tulee näkönälkä!

Talven taikaa - 100 ideaa valkoisesta rintamamiestalosta

"Vanhassa valkoisessa rintamamiestalossa annetaan talven taian valloittaa. Kirja on koottu syksyn ajasta, joka kääntyy kauneimpaan jouluun ja taittuu taas hempeissä väreissä kylpevään kevättalveen. Tuunaamista ja ideoita on varmasti 100 napattavaksi omaankin kotiin ja niitä on helppo soveltaa ihan jokaiseen vuodenaikaan sopivaksi."


Tämä kirja oli kirpputorilöytö ja mikä löytö se olikaan. Hurmaannuin täysin ihanista kuvista ja ahmin ideoita ja tunnelmaa. Tälläiselle jouluhöperölle kirja tarjoaa tunnelmaan virittäytymistä syksystä lähtien eikä sen tämän kirjan avulla tarvitse loppua jouluun.Talven hopeiset hiutaleet - koti pukeutuu joulun tunnelmiin

"Yritän napata kiinni hiljaa taivaalta leijuvan hiutaleen - sen täydellinen kauneus paljastuu vasta harmaan lapasen päällä. Huomaan miettiväni, kuinka ihmeessä sen herkkyyden voisi tallettaa - kauneus on pysyvää ohikiitävästä hetkestä huolimatta. Sellaisen ohikiitävän kauneuden tahdon rakentaa kotiinikin joulun ajaksi."


Tämäkin kirja aloittaa tunnelmoinnin syksystä alkaen ja keskittyy joulun ja talven aikaan. Suuri kattaus kaikkea kaunista ja ihmeellistä. Tästä kirjasta jokainen löytää takuulla jotakin itselleen omaan kotiin sovellettavaksi. Lisänä ihania ohjeita niin askarteluun, käsitöihin kuin keittiönkin puolella toteutettavaksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti