20. joulukuuta 2016

20. joulukuuta: Koti pukeutuu jouluun
Vähitellen kaikki alkaa olla valmista. Hieman vielä leipomista ja tietysti ruuanlaittoa, mutta noin muutoin joulu alkaa olla tervetullut. Lahjat on hankittu, mutta paketointi on vielä tekemättä. Minulla onkin tapana jättää se hyvin lähelle joulua, jotenkin se nostattaa tunnelmaa entisestään. Kotia olen laitellut hillitysti jouluiseksi jo useiden viikkojen ajan. Enää puuttuu vain kuusi, joka sekin jo odottaa ulkona sisälle pääsyä. Tuomme sen kuitenkin vasta aatonaattona olohuonetta koristamaan. Odotan jo sitä tuoksua!

Istun juuri nyt tätä kirjoittaessani olohuoneemme sohvalla takkatulen loisteessa. On kuulkaas tunnelmallista! Ehkä edes osa tästä tunnelmasta välittyy seuraavissa kuvissa.Ikean valaisin tekee seinille kivat kuviot. Älkää ihmetelkö useita kuvassa olevia pieniä mustia tähtiä, varjelen hieman perhekuviamme julkisuudelta. Punainen keinu on minun lapsuudestani ja meillä jatkuvasti esillä ja lasten käytössä. Kiva väripilkku ympäri vuoden ja sopii mainiosti joulun aikaan.

Tyynynpäälliset on viime talven hankinta H&M:lta. Värit näissä on just eikä melkein meidän juttu.

Takka on kyllä mieletön tunnelmanluoja ja lisäksi tietenkin lämmittää mukavasti. Joskus on vain mukava istahtaa takan eteen nauttimaan lämmöstä.Takan päällä asustaa takkatonttu.
Kuvassa olevat minitikkaat löysin paikallisilta joulumarkkinoilta ja ne nähdessäni tiesin, että minun on ne saatava. Harmikseni en nyt ollenkaan muista kuka nämä on valmistanut, mutta kyseessä on kuitenkin paikallinen tekijä. Myös tonttu on saman tekijän, mutta ostettu jo muutama vuosi sitten.Pidän kovasti tähtikuvioista ja tämä tähti onkin ollut nyt esillä koko vuoden. J-kirjain kävyillä on esikoisen päiväkodissa askartelema. J tulee hänen etunimensä ensimmäisestä kirjaimesta, mutta todettiin, että tähän aikaan vuodesta se voi myös tarkoittaa joulua.
Kuopuksen huoneen kuumailmapallovalaisimen kyytiin pääsikin tänä vuonna tonttu pupun kaveriksi. Se saikin täten nimen lentotonttu.
Keittiön kuusikappa on hankinta vuoden takaa, mutta vasta tänä jouluna se pääsi ensimmäistä kertaa käyttöön. En ehkä itse olen niin näin kuviollisen ystävä vaikka se onkin hauskan rytmikäs ja sopii kyllä meidän yleiseen värimaailmaan mainiosti. Lasten iloksi voi kuitenkin jouluksi laittaa tämmöistäkin. Myöhemmin talvella sitten vaihtuu tilalle jotain hieman hillitympää.

Tässä vielä meidän rekitonttu. Arvaatte varmaan tonttujen nimitysten olevan lasten käsialaa ja mainiot nimet ne ovatkin.


Miten siellä teillä jouluvalmistelut sujuu? Joko alkaa olla valmista?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti