9. joulukuuta 2016

9. joulukuuta: Paholaisen hillo
Vihdoin toteutin sen ja keittelin satsin paholaisen hilloa. Suunnitelmissa tämä on ollut jo, kehtaanko edes myöntää, ainakin pari vuotta! Ensin mietin jouluksi, sitten kesäksi, sitten taas... Noh, tekemättä jäi monen suunnittelunkin jälkeen, kunnes nyt sain aikaiseksi. Oli muuten helppoa ja nopeaa! Ja tätähän lähtee tänä vuonna johonkin suuntaan lahjaksi. Näyttele siis yllättynyttä jos tätä löytyy minulta saamastasi paketista!

Metsästin sopivaa ohjetta tai lähinnä sellaista, johon on käytetty hillosokeria ja löysinkin moisen muunneltuna Dansukkerin reseptistä. Dansukkerin reseptissähän käytetään hillo-marmeladisokeria. Lueskelin tuosta reseptistä kokemuksia ja moni oli maininnut, että hillo-marmeladisokerilla tuli liian marmeladimaista, joten siksi halusin tehdä hillosokerilla. En oikein välitä itse ruoka-asioihin sotkea marmeladia tai mitään koostumukseltaan sen tapaista...


Paholaisen hillo

800 g tomaatteja TAI
2 prk (800g) kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
400 g punaisia paprikoita
4-6 punaista chiliä
6-8 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1/2 dl etikkaa
4 dl hillosokeria

Kaada tomaatit liemineen kattilaan ja leikkaa ne neljään osaan. Jos käytät tuoreita tomaatteja kalttaa ne. Poista halkaistuista paprikoista ja chileistä siemenet ja silppua puolikkaat. Murskaa valkosipulin kynnet ja lisää ne ja paprikat, chilit sekä mausteet kattilaan. Keitä puolisen tuntia. Lisää hillosokeri ja keitä 5-10 minuuttia. Purkita puhtaisiin purkkeihin. Säilytä jääkaapissa.

Tästä tuli kyllä hyvää vaikka ihan hieman vasta olen maistanut. Sopii monen ruuan kaveriksi! Laitoin itse neljä chiliä ja kuusi valkosipulin kynttä. Aloitin varovasti koska oli ensimmäinen kerta, kun tätä kokeilin. Seuraavalla kerralla voisin kokeilla lisätä vaikka yhden chilin ja valkosipulin kynnen lisää. Tämän kertaiseen annokseen tulleilla määrillä tuli kuitenkin semmoista lempeän tulista ja makeaa sulassa sopusoinnussa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti