8. tammikuuta 2017

Huonon onnen sunnuntai

Varasin jo muutama päivä sitten tämän sunnuntain itselleni ompelupäiväksi. Tarkoitus oli saada keskeneräiset työt valmiiksi uusien tieltä.

Minulla ei ole ompeluhuonetta tai saati edes jossain huoneessa sellaista tilaa ja pöytää, jossa voisin koneitani tai muuta ompelutavaraa säilyttää. Kaikki ompelutarvikkeet ovat kodinhoitohuoneen kaapeissa säilössä. Välillä ompelun aloittaminen tyssääkin siihen, että käytän lähes tunnin ompeluajasta siihen, että otan koneet esille aloittaessani ja siivoan ne pois lopetettuani. Kun sitten ompelen, valtaan meidän ruokapöydän ja kuten varmasti moni tietää, sehän valtautuu kokonaan. Tänään kaivoin koneet kaapista ja asettelin ne paikoilleen. Koneiden seisottua tovin kaapissa (ompeluaikaa on ollut viime aikoina aivan liian vähän) ompelin luonnollisesti ensin testiommelta varmistaakseni, että kaikki on varmasti kunnossa. Saumurin tikki olin ihan päin sitä itseään eikä säätämiset tai uudelleenlangoittamiset auttaneet. Puhdistin pölytkin koneesta eikä mitään vaikutusta. Vaihdoin neulat, ei auttanut. Itseasiassa kone katkaisi yhden neulan. Sen jälkeen siepparin langat ei enää tarttuneet ompeleeseen ollenkaan mukaan ja arvasin, että nyt hajosi jotain. Voitte kuvitella sen kiukun tunteen jo siinä vaiheessa ja olin varma, että tähän loppuu hetkeksi ompeluharrastus. Uuteen koneeseen ei nyt ole varaa. Ja se kumma (huono) tuuri, kun pitkästä aikaa olet aikeissa koneita laulattaa kunnolla niin ei onnistu. Pistää ärsyttämään melkoisesti. Päätin purkaa konetta auki ja tutkia vahingot. Ensimmäisenä irrotin paininjalan ja näin heti mistä kiikastaa. Pistolevy oli vaurioitunut. Ja heti iski ajatus, että mistä muka voisin löytää lähes 20 vuotta vanhaan koneeseen enää uutta varaosaa. Saman tien google hoilaamaan hoosiannaa ja lisäksi huutelua facebookin ompeluelämää-ryhmään, josko jollain olisi vinkkiä näin sunnuntain ratoksi. Google tiesi kertoa, että uusi pistolevy löytyy, mutta ensimmäisenä vastaantulleen kaupan hintataso hirvitti. Ompeluelämää ryhmästä tuli vinkkiä ebaystä ja lähdin sille tielle. Sieltä löytyi ja löytyi myös amazonista. Ja hinta oli huomattavasti kukkaroystävällisempi vaikka siltikin useamman kympin. Tilaus lähti kuitenkin saman tien vetämään ja jospa uusi pistolevy saapuisi luvatussa parissa viikossa. Hope so!Kuvan keskellä neulojen alla näkyy vaurio, pistolevyssä olevista piikeistä toinen on katkennut.


Miten kävi sitten ompelupäivän... Onneksi sentään ompelukone toimii ja sillä sain muutaman sauman valmiiksi. Soitto anopille toi lisäksi apua akuuttiin saumurin tarpeeseen ja hänen kone tulee lainaan toviksi vielä tänään. Ehkä siis iltasella vielä saan toteutettua aikeeni tämän päivän aikaansaannoksista.


2 kommenttia:

  1. Voi miten huono tuuri saumurin kanssa! Itsellä on käynyt joskus vähän samalla tavalla, saumuri levisi kesken huivin rullapäärmeen ompelun juhlaa edeltävänä päivänä. Onneksi kaveri tuli apuun saumurinsa kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on onni, että apu löytyy läheltä näissä ompeluasioissakin! =)

      Poista